Μικτό Φωνητικό Σύνολο

Το Μικτό Φωνητικό Σύνολο ασχολείται με έργα ελληνικής μουσικής αλλά και έργα ξένων συνθετών από την Αναγέννηση μέχρι σήμερα.

Έχει λάβει μέρος στο 4o Διεθνές Φεστιβάλ Χορωδιών του Δήμου Πυλαίας – Χορτιάτη, στο 35ο Διεθνές Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης της Λέσχης Ο.Τ.Ε. καθώς και σε πλήθος χορωδιακών φεστιβάλ ανά την Ελλάδα. Επίσης, έχει συμπράξει με το Γιώργο Χατζηνάσιο και τον Χρήστο Νικολόπουλο.

Σημαντική στιγμή υπήρξε η κατάκτηση Χρυσού Βραβείου στο 6ο Διεθνές Φεστιβάλ και Διαγωνισμό Χορωδιών που διοργάνωσε η Artiva-Cultural Management and Advertising στο Ναύπλιο τον Νοέμβριο του 2019.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Μικτή Χορωδία Ενηλίκων

Η  Μικτή Χορωδία Ενηλίκων ασχολείται με έργα έντεχνης, λαϊκής και παραδοσιακής  ελληνικής μουσικής.

Έχει λάβει μέρος σε πλήθος χορωδιακών φεστιβάλ ανά την Ελλάδα όπως Αλεξανδρούπολη, Κέρκυρα, Βόλο, Χαλκίδα, Ναύπλιο, κ.α.

Διοργάνωσε τα αφιερώματα «Η έντεχνη λαϊκή μουσική μέσα από το χορωδιακό τραγούδι», «Σταύρος Ξαρχάκος», και συμμετείχε στα «100 χρόνια ελεύθερης Μακεδονίας», «Καλώς όρισες Έρωτα», «200 χρόνια από την ίδρυση της Φιλικής Εταιρίας» και «Θαλασσογραφίες» που παρουσιάστηκαν στο αρχαίο θέατρο του Δίου, στη Βουλή των Ελλήνων στην Αθήνα στον αρχαιολογικό χώρο της Πύδνας και σε  άλλες πόλεις της Ελλάδας.

Έχει συμπράξει επί σκηνής με τους Γιώργο Χατζηνάσιο και Χρήστο Νικολόπουλο σε ρεπερτόριο των ίδιων των συνθετών.

Μαέστρος της χορωδίας είναι ο Μιχάλης Καρυοφυλλίδης.

Παιδικό-Νεανικό Τμήμα

Τo Παιδικό – Νεανικό Τμήμα ασχολείται με ποικίλο ρεπερτόριο τόσο με Ελληνικά έργα όσο και με διεθνή έργα διαφόρων εποχών.

Έχει λάβει μέρος σε πλήθος χορωδιακών φεστιβάλ ανά την Ελλάδα. Έχει συμμετάσχει σε δύο μουσικοθεατρικές παραστάσεις. Στο παραμύθι «Μελωδένια Πολιτεία» των Νανά Κριεκούκη και  Έλσα Νάκου και στο έργο «Μια Χριστουγεννιάτικη Ιστορία» του Τσάρλς Ντίκενς.

Έχει συμπράξει επί σκηνής με τους Μανώλη Μητσιά, Δημήτρη Μπάση και Γιώργο Χατζηνάσιο. Επίσης, έχει συμπράξει με τη Σ.Ο.Ν.Ε. σε συναυλία για φιλανθρωπικό σκοπό.

Πρωτότυπη για τα Ελληνικά δεδομένα υπήρξε η σύμπραξή της με το Ειδικό Σχολείο Κωφών και Βαρήκοων Θεσ/νίκης. Οι δύο ομάδες έδωσαν συνολικά τρείς συναυλίες.

Το 2016 συμμετείχε στο 6ο Φεστιβάλ παιδικών και Νεανικών χορωδιών «Sing & Shine With Your Body & Soul» που πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Παιδικό Τμήμα

Το Παιδικό Τμήμα απαρτίζεται από παιδιά 9 έως 13 χρονών. Στόχος είναι η επαφή των παιδιών με το τραγούδι. Μέσα από τη συστηματική διδασκαλία (στοιχεία θεωρίας της μουσικής, ρυθμική αγωγή, σολφέζ, φωνητική, μουσικά παιχνίδια) και προετοιμασία των μελών της παιδικής χορωδίας επιδιώκεται η μουσική καλλιέργεια και η ανάπτυξη της φωνητικής τέχνης.

Έχει λάβει μέρος σε φεστιβάλ χορωδιών του Δήμου Πύδνας-Κολινδρού και σε πόλεις όπως, Κατερίνη, Νάουσα, Θες/νίκη, Τρίκαλα κ.α.

Κορυφαία στιγμή αποτελεί η κατάκτηση του Α’ Χρυσού Βραβείου και 1η θέση στον 1ο Πανελλήνιο Μουσικό Διαγωνισμό «Τάσος Παππάς» που διοργάνωσε το τμήμα Επιμορφωτικών Προγραμμάτων της  Χ.Α.Ν.Θ, σε συνεργασία με τον Δήμο Θεσσαλονίκης, τη Συμφωνική Ορχήστρα Δήμου Θεσσαλονίκης και το Κρατικό Ωδείο Θεσσαλονίκης το 2018.

Μαέστρος της χορωδίας είναι ο Μιχάλης Καρυοφυλλίδης ενώ τη φωνητική προετοιμασία έχει η κυρία Νάντια Παυλίδου.

No photos

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Junior Τμήμα

To Junior Τμήμα δημιουργήθηκε με σκοπό τη μουσική καλλιέργεια των παιδιών από την τρυφερή ηλικία των 6 έως 9 ετών.

Με την κατάλληλη προετοιμασία όπως μουσικά παιχνίδια, ρυθμική αγωγή κ.α. επιδιώκεται η γενικότερη μουσική καλλιέργεια των παιδιών. Με μοναδικό μέσο τη φωνή, η συμμετοχή στη χορωδία καλλιεργεί την ευαισθησία, την καλλιτεχνική έκφραση αλλά και την κοινωνική μάθηση και συμπεριφορά μέσα από την ομάδα.

Υπεύθυνες καθηγήτριες του Junior τμήματος έχουν διατελέσει η κυρία Άννα Κέκελη και η κυρία Νάντια Παυλίδου.

 

Στείλτε το μήνυμά σας!

13 + 4 =

Καλέστε μας

+30 694 679 4174

Email

info@canto-olympus.gr

Διεύθυνση

Αβέρωφ 10, Αιγίνιο

Εικονίδιο επικοινωνίας με το messenger

Messenger

Μήνυμα στο Messenger

© 2020 by Konstantinos Bitsis

Pin It on Pinterest

Share This