Η Μικτή Χορωδία Αιγινίου «Canto Olympus» είχε τη χαρά να συμμετέχει στο 1ο Χορωδιακό Φεστιβάλ που διοργάνωσε η Πολυφωνική Χορωδία Αγίας Μαρίνας Χαλκίδας το Σαββατοκύριακο 22-23 Φεβρουαρίου 2020, στο Δημοτικό Θέατρο Παπαδημητρίου στη Χαλκίδα.

Το ρεπερτόριο της Χορωδίας Αιγινίου αποτελούνταν από έργα Ελλήνων Συνθετών και κέρδισε το θερμό χειροκρότημα των ακροατών. Τη χορωδία συνόδεψε στο πιάνο η κυρία Ελένη Σαμακοβλή ενώ τη διεύθυνση είχε ο Μιχάλης Καρυοφυλλίδης.
Το Φεστιβάλ παρακολούθησε και ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος ενώ συμμετείχαν, τις δυο ημέρες, οχτώ χορωδίες από διάφορα μέρη της Ελλάδας.
Ήτανε μια πολύ ωραία εμπειρία για τους χορωδούς αφού πέρα από το καλλιτεχνικό-μουσικό ενδιαφέρον είχαμε την ευκαιρία γνωριστούμε με άλλες χορωδίες και να διασκεδάσουμε όλοι μαζί το Σάββατο το βράδυ αλλά και να παρακολουθήσουμε την Κυριακή το πρωί το έθιμο «Τα γαϊτανάκια του Ευρίπου». Πρόκειται για ένα εντυπωσιακό και συγκινητικό θέαμα εκατοντάδων χορευτών, όλων των ηλικιών, που κατακλύζουν με τα Γαϊτανάκια τους τόσο την παραλία Χαλκίδας, όσο και τα στενά του Ευρίπου μέσα στη θάλασσα.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pin It on Pinterest

Share This