Η Δημοτική Χορωδία Αιγινίου “Canto Olympus” συμμετείχε στη συναυλία “Αφιέρωμα σε Έλληνες Συνθέτες με τη φωνή του Μανώλη Μητσιά” που διοργάνωσε η Ιερά Μητρόπολη Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος, το Μουσικό Σχολείο Κατερίνης, η Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας και ο Οργανισμός Φεστιβάλ Ολύμπου με την υποστήριξη της Ένωσης Ξενοδόχων Πιερίας.

Με αφετηρία επιτυχίες μεγάλων Ελλήνων συνθετών καθώς και του συνθέτη Χρήστου Βερνάρδου η Ορχήστρα & Χορωδία του Μουσικού Σχολείου Κατερίνης σε σύμπραξη με την Δημοτική Χορωδία Αιγινίου “Canto Olympus” προσέφεραν μία εκδήλωση υψηλών προδιαγραφών στο κοινό που πλημμύρισε το βράδυ της Τετάρτης 14 Ιουλίου κάθε γωνιά του αρχαίου θεάτρου Δίου, στο πλαίσιο του 50ου Φεστιβάλ Ολύμπου.

Ο Μανώλης Μητσιάς ερμήνευσε τραγούδια διαχρονικά κι επίκαιρα, σε μια ανεπανάληπτη συναυλία, που μάγεψε, συγκίνησε και ενθουσίασε όλους τους θεατές.

Τα έσοδα της παράστασης δόθηκαν για την ενίσχυση των καθημερινών συσσιτίων «Άρτος ο Επιούσιος» της Ιεράς Μητροπόλεως Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος.

Στην παράσταση συμμετείχαν:

Ο καταξιωμένος τραγουδιστής Μανώλης Μητσιάς, η Ορχήστρα και Χορωδία του Μουσικού Σχολείου Κατερίνης, η Δημοτική Χορωδία Αιγινίου “Canto Olympus”, οι ερμηνευτές Μανώλης Χατζημανώλης και Δήμητρα Αντωνακούδη.
Διδασκαλία ορχήστρας: Δέσποινα Αρβανιτίδου (κιθάρα), Γιώργος Γκουτζαμάνης (κλαρινέτο), Αλέξανδρος Σδρόλιας (βιολί), Χρήστος Τασχουνίδης (βιολί).

Διδασκαλία Χορωδίας Μουσικού Σχολείου Κατερίνης & Δημοτικής Χορωδίας Αιγινίου Canto Olympus: Μιχάλης Καρυοφυλλίδης.

Την ορχήστρα πλαισίωσαν οι καθηγητές του Μουσικού Σχολείου Κατερίνης Κώστας Μπατσίλας (τρομπέτα), Νίκος Πατρίς (μπουζούκι) καθώς επίσης ο Τάσος Τσώνης (ευρωπαϊκά κρουστά) και ο Γιώργος Κατιάκος (Drums). Διεύθυνση: Μιχάλης Καρυοφυλλίδης.

Φωτογραφικό υλικό: Πασχάλης Τερζής.

 

 

Pin It on Pinterest

Share This